Verlichting

Het belang van een goede verlichting wordt vaak onderschat. Licht heeft een enorme invloed op de gemoedsrust en de gezondheid. Voor ieder moment van de dag moet de verlichting de juiste sfeer kunnen creëren. Een aangepaste verlichting is dus van groot belang. Het kan de ruimte een heldere indruk geven of een warme sfeer creëren. Het kan bepaalde elementen (vb. schilderij, beelden, kasten,…) een opvallende en gepaste uitstraling geven. Alleen de keuze van mooie armaturen die passen bij het interieur is niet voldoende; ook wensen van dimming of de mogelijkheid om vooraf geprogrammeerd scènes te voorzien zijn bepalend. De verlichting moet sfeervol en decoratief zijn, moet accenten leggen, moet vormen of architectuur versterken of wordt gebruikt als taakverlichting (vb. thuiswerk).

Elektriciteitswerken Nuyts heeft jarenlange ervaring in het aanbieden van de juiste verlichting, waardoor wij uw woning, winkel, showroom of kantoor kunnen omtoveren tot een aangename plek. Wij weten hoe uw comfort te verhogen met de juiste verlichting.  Wij kunnen verlichting aanbieden volledig naar uw wens en rekening houdend met uw budget, architectuur, smaak, specifieke wensen en natuurlijk het verbruik.

Om u optimaal in uw behoefte te voorzien, bieden wij een ruim assortiment  aan van toestellen en toepassingen, van klassiek tot modern. De toestellen zijn allen van creatieve ontwerpers en wereldmerken in hoogwaardige kwaliteit voor woningen, winkels, showrooms en kantoren met deskundig advies

Naast het aanbieden van een groot assortiment van verlichtingstoestellen, kunnen wij ook zorgen voor de installatie van uw binnen- en buitenverlichting. Dit kan gaan van een verlichtingsstudie, een verlichtingsplan, de plaatsing, … .

Bij ons kunt u terecht voor kleine en grote werken naar ieders budget, waarbij we gebruik maken van enkel kwaliteitsmerken. Hieronder volgt een kleine greep uit ons gamma: Delta Light, Switch-made, SLD, TAL, … .

In grote lijnen kunnen we volgend onderscheid maken:

Daarnaast kan men de verlichting ook opdelen in verschillende functies. Zo heeft men o.a. basisverlichting, accentverlichting, decoratieve verlichting en oriëntatieverlichting.

Wij weten hoe uw comfort te verhogen met de juiste verlichting. Wij kunnen u concrete voorstellen doen op basis van budget, architectuur, smaak en specifieke wensen. Zowel voor nieuwbouw als renovatie wordt een lichtplan uitgetekend. Ook voor tuinverlichting is een goed plan een must.

Basisverlichting

Een armatuur (meestal één of meerder plafondarmaturen) die de ruimte overal goed verlicht. Om een lichtsfeer te creëren is een relatief laag lichtniveau aangewezen. Moet er soms ook een hoog algemeen verlichtingsniveau zijn dan moet de algemene verlichting dimbaar gekozen worden.

Accentverlichting

Dient voor het accentueren van objecten of vlakken in een ruimte om ze beter tot hun recht te laten komen. Denken we maar aan accentverlichting voor schilderijen, kunstwerken, glaswerk,…
Vaak wordt dit gerealiseerd met vaste of richtbare spots.

Decoratieve verlichting

Dit is verlichting die lichteffecten creëren met een decoratieve uitstraling. Denken we hierbij aan wandarmaturen, eventueel met de mogelijkheid om kleureffecten te realiseren.

Oriëntatieverlichting

Oriëntatieverlichting dient om op een veilige manier van de ene ruimte naar de andere ruimte te kunnen gaan waarbij obstakels waargenomen kunnen worden. Dit is zowel voor binnen- als buitenverlichting een belangrijk aspect. Een typisch voorbeeld is de nachtverlichting van een trap. LED’s zijn zeer geschikt voor oriëntatieverlichting.

Een goede lichtplanning zorgt voor een goede combinatie en dit in samenspraak met de klant.